Blog

Jak si zařídit domácí posilovnu

Chcete udělat něco pro svou postavu? Vybavte si domácí posilovnu a připravte si individuální plán na míru. Pokud začnete se cvičením ještě dnes, věřte, že už letos v plavkách to bude vidět. Inspirujte se, co by v domácí posilovně rozhodně nemělo chybět.

Šatník se sportovním oblečením

Určitě jste si všimli, že součástí zdravého životního stylu a pravidelného cvičení, ovládlo váš šatník sportovní oblečení. Mezi oblíbené kousky se rozhodně zařadily legíny s vysokým pasem, které teď dominují vašemu oblékání. Nebojte se zařídit si zvlášť šatník se sportovními kousky, například dámskými biker kraťasy, a klidně skříň nebo prádelník nechat jako součást domácí posilovny.

963a4028-1
963a3962_min

Biker kraťasy s vysokým pásem antracit                                                            Biker kraťasy s vysokým pásem neon růžové                   

Posilovací stroje

Při zařizování posilovny si vybírejte stroje, které podpoří vaše snažení. Skvěle se hodí kardio posilovací stroje, kam patří například rotoped, orbitrek nebo veslovací trenažér. V ideálním případě si vyberte jeden tento stroj a každé své cvičení na něm začínejte a můžete jej i končit. Stačí 10 minut na rozehřátí a následných 5 až 10 minut po cvičení.

Podložka na cvičení

Nezapomeňte na podložku na cvičení. Ta slouží k protažení před cvičením, cviky na zemi a následné protažení a strečink po cvičení. Pokud máte nejraději pilates, případně jógu, cvičební podložka je téměř nutností. Velkou výhodou cvičení v dámských legínách je určitě i to, že vám nikde žádný kousek oblečení zbytečně po podložce neklouže.

IMG_2754
IMG_2798

Bezešvé legíny vysoký pás starorůžové                                                                           Bezešvé legíny vysoký pás šedé


Cvičební pomůcky

Mezi cvičební pomůcky, bez kterých se ani domácí posilovna neobejde, jsou rozhodně činky. Pořiďte věž s činkami, závěsný TRX systém, který posiluje střed těla nebo investujte do multifunkčního stroje. Součástí toho bývá často i cvičení lavice a posilování nohou, rukou, zad, břicha a celého těla.

Hudba nebo cvičební videa

Posilovna může být klidně ve sklepě, na půdě nebo třeba v nepoužívaném pokoji. Vždy však myslete na to, že při cvičení je dobré poslouchat hudbu, v některých případech se díváte na motivační cvičební videa. Zkuste tedy vybrat pro domácí posilovnu místo, ve kterém je elektřina, dosáhne sem wifi a vaše cvičení bude příjemným začátkem nebo závěrem dne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *